Target
20 000
RON
12 333 RON

HAI sā (te) crești mare!

Asociația Hai din pantofi în bocanci

Susține Alergător Înscrie Alergător

HAI sā (te) crești mare!

Asociația Hai din pantofi în bocanci

Ajutăm copiii din clasele a șaptea și a opta pentru a continua drumul lor educațional, prin teste vocaționale pentru încurajarea continuării școlii, oferind mentorat și consiliere psihologică. Scopul principal este prevenirea abandonului școlar, lucru pe care sperăm să-l atingem și prin educație pentru sănătate.
Cei mai mulți copii care renunță la școală provin din familii vulnerabile, care au condiții precare de locuit, provin din familii cu mulți membrii, nu au acces la exemple pozitive, la alimente sănătoase sau îmbrăcăminte adecvată fiecărui anotimp, ori rechizite pentru buna desfășurare a orelor din școală. Mulți dintre aceștia au parte de violență în familie, marginalizare la școală și altfel educația nu mai reprezintă o prioritate.

Asociația Hai din pantofi în bocanci
Asociația Hai din pantofi  în bocanci

Asociația Hai din pantofi în bocanci are o experință de 2 ani de activitate în comuna Roșia și este aproape de copiii zonei având un parteneriat semnat cu școala din comună. Membrii asociației au o bogată experiență în domeniul cultural și educațional fiind preocupați de dezvoltarea unei educații de calitate pentru toți copiii din mediul rural.
Cosmin Ignat este absolvent al facultății și masterului desfășurat la Facultatea de Istorie și Patrimoniu, doctor în Istorie, asistent universitar 5 ani. Experință în activitățile de voluntariat în special în proiectele care implică copii.
Bianca Mārculescu preocupatā de dezvoltarea personală, evoluție în cariera și interes în a face voluntariat în domeniile educative și sănătate.
3 participante la Academia de Leadership Urban 2023, dornice de schimbare se implicà împreună în acest proiect
Margot - președinte asociație, experiență de voluntariat cu copiii și activități cu aceștia de peste 5 ani, absolventă a facultății de Psihologie și master în Publicitate
Aurica - experiență socio-umană, specialist pe marketing, experiență voluntariat
Bogdana - experiență tehnică în domeniul IT, experiență minimală de balet și cursuri de sport.

În ultimii doi ani de activitate am identificat familii cu copii numeroși a căror șanse la educație sunt limitate. Pe lângă ajutorul material oferit, am ajuns la concluzia că mult mai importantă este educația copiiilor. Pragurile din viață sunt fundamentale pentru parcursul în viață, educația prin descoperire la fel. Considerăm că este mare nevoie de implicarea noastră într-un moment delicat al elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a. Ne propunem ca un număr de minim 30 de copii din satul Cașolț să beneficieze de suportul nostru prin implementarea acestui proiect.
Situatia din ultimii 3 ani, referitoare la rata de abandon școlar este alarmanta: dintr-un total de 18 elevi de clasa a opta au terminat ciclul gimnazial un număr de 15, iar doar 9 au făcut pasul spre următoare forma de învățământ (liceu sau școală profesionala). Dar mai îngrijorător este faptul ca o parte din elevi abandonează școala încă de pe clasa a șaptea.
Considerăm că în urma activităților din cadrul proiectului pe care urmează să îl desfășurăm, un număr mare de copii din satul Casolt își vor însuși informații corecte și vor descoperi variantele pe care le au la dispoziție pentru a continua procesul educațional și după terminarea gimnaziului. Acest moment este unul în care mulți copii renunță la școală, abandonul școlar fiind una dintre principalele probleme cu care se confruntă țara noastră. Vom încuraja totuși copiii să își descopere pasiunile, activitățile la care sunt ei buni și pe care le desfășoară cu plăcere, tocmai pentru a-i ghida spre specializări și, de ce nu, meserii adecvate profilului lor.
Prin implementarea acestui proiect ne propunem ca pe parcursul a șase luni (iunie – noiembrie 2024) să organizăm una-două întâlniri pe lună de minim patru ore la sediul asociației noastre.
Vom lucra cu 30 de elevi din satul Cașolț, care vor lua parte gratuit la întâlniri în care ne propunem să-i informăm și să le observăm abilitățile.
Cei 30 de elevi vor beneficia la finalul proiectului de o fișă de observație în care își vor putea regăsi abilitățile, punctele forte de care dispun și vor primi îndrumare spre domeniul de învățare/activitate în care excelează sau li s-ar potrivi.
Ne propunem să sprijinim beneficiarii și cu materiale necesare la școală (rechizite, laptop, etc) în perioada proiectului.
  1. HAI sa ne cunoastem! 15 June 2024 - 15 June 2024

    În cadrul primei întâlniri vom face cunoștință cu toții la Școala Generală din Cașolț. Le vom comunica copiiilor propunerile noastre pentru desfășurarea activităților încurajându-i să își exprime opinile referitoare la acestea. Dorințele lor vor fi luate în considerare și implementate. De asemenea, vom stabili calendarul întâlnirilor. Pentru o mai bună comunicare vom crea un grup de whatsapp prin intermediul căruia vom ține legătura pe parcursul derulării proiectului.

  2. HAI sa ne cunoastem, mai bine! 20 July 2024 - 27 July 2024

    Intr-unul dintre weekend-urile următoare vom organiza o a doua întâlnire la sediul asociației noastre. Va fi un eveniment destins, în cadrul căruia vom juca împreună jocuri de societate, educaționale. Scopul acestei întâlniri este de a crea o coeziune de grup, bazată pe încredere și prietenie. Vom discuta deschis despre ce așteptări avem unii de la alții și care sunt etapele următoare pe care le vom parcurge împreună.

  3. HAI sa te cunosti mai bine! 10 August 2024 - 24 August 2024

    În cadrul acestei activități vom accelara procesul menit să descopere abilitățile fiecărui elev. Vom realiza teste IQ, teste pentru cunoașterea intereselor și aptitudinilor vocaționale, urmate de comunicarea rezultatelor acestora tuturor participanților dar și părinților acestora. Un psiholog specializat în astfel de activități va discuta individual despre toate aspectele constatate cu fiecare elev în parte.

  4. HAI sa vezi ca se poate! 07 September 2024 - 21 September 2024

    În cadrul acestei etape vom organiza întâlniri cu mentori și invitați speciali. Rolul acestor întâlniri va fi ilustrarea parcursului educațional al fiecărui invitat în parte pentru a oferi elevilor modele după care să se ghideze. Aceștia vor prezenta mai multe tipuri de activități, meserii etc. . Vor exista una-două întâniri în weekend-uri la sediul asociației.

  5. HAI sa fim sanatosi! 05 October 2024 - 26 October 2024

    În cadrul unei întâniri de weekend vor exista mai multe prezentări ale unor medici: de familie, stomatologi, psihologi etc. care să le comunice copiiilor secretele unei vieți echilibrate și sănătoase.

  6. HAI ca am reusit sa trecem de primul hop. 09 November 2024 - 23 November 2024

    În cadrul unui eveniment festiv vom premia participarea tuturor elevilor. Vom discuta deschis despre experiența trăită în cadrul activităților, informațiile noi acumulate, descoperirea unor abilități ori pasiuni noi și care este planul fiecăruia de a ajunge unde și-a propus. Fiecare copil va primi un ghiozdan complet echipat.Doi dintre aceștia vor primi câte un laptop, un instrument absolut necesar în zilele noastre pentru accelerarea procesului educațional.

Running Icon

149 alergători înscriși

Alergător Cursă
Alexia Stoia Alergător
Susține
sergiu ioan Moldovan Alergător
Susține
Andrei Reti Alergător
Susține
Hanna Topaluta Fundraiser
Susține
Ioana Voinea Alergător
Susține
Ioana Catalina Tosa Fundraiser
Susține
Anabella Beju Alergător
Susține
Florin Gavrila Alergător
Susține
Sorin Cimpean Alergător
Susține
Daniela Cipariu Alergător
Susține
Icon

70 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Valeria Tosa Ioana Catalina Tosa 100 RON
Anonymous Ioana Catalina Tosa 50 RON
Anonymous Bogdana Carausan 50 RON
Andreea Miron Ioana Catalina Tosa 200 RON
Andreea Miron Bogdana Carausan 200 RON
Dudu L Hanna Topaluta 150 RON
Melania Bunea Hanna Topaluta 100 RON
Claudiu Nistor Hanna Topaluta 50 RON
Septimiu Terchila Hanna Topaluta 50 RON
Ioan Moro Hanna Topaluta 100 RON
  • Grupul țintă: Clasele a șaptea și a opta din școala din Casolt - 30 elevi. Multi copii din mediul rural nu mai continuā școala dupā aceastā perioadā.
    Familiile din care fac parte copii,  prietenii si apropiații acestora. Membrii majori ai familiei nu reușesc sa fie niște exemple pozitive pentru cei mici.
  • Vârsta 15-18: 30
  • Total beneficiari direcți: 30
  • Beneficiarii indirecți: Familiile din care fac parte copii,  prietenii si apropiații acestora. Membrii majori ai familiei nu reușesc sa fie niște exemple pozitive pentru cei mici. 60 părinți
    Profesorii acestora. Sa fie și ei mentori și exemple pozitive în viață copiilor. 10 profesori
    Noi, grupul de inițiativa împreună cu mentorii și voluntari. 30 persoane
    Total 100 beneficiari indirecti.